Presenteras av Nyheter24 i samarbete med

Alla inlägg av

Skrivet av:

Dela på sociala medier

Tillbaka till alla bidrag

Så slutar semifinalerna

Zidane har fått en lyckad start på sin tränarkarriär hos "marängerna", med segern på Nou Camp som kronan på verket. Här tror jag dock att Zidanes bristande erfarenhet tar ut sin rätt, och att Manchester City går vidare efter två jämna matcher.

City tog sig till semifinal genom att slå ut ett något övervärderat PSG, medan Real stötte på oväntat hårt motstånd mot Wolfsburg. Även om säsongen i Premier League kan jämställas med ett fiasko, så är matcherna i Champions League av en helt annan karaktär. City har också blivit bättre och bättre för varje år man deltagit i turneringen.

Manchester Citys manager Manuel Pellegrini vill inget hellre än att avsluta sin sejour i City med en CL-titel. Chilenaren är också en erkänt skicklig cuptränare, och har tidigare tagit Villarreal till semifinal i turneringen 2006. 2013 tog han också ett nederlagstippat Málaga till kvartsfinal, där endast en total genomklappning under slutminuterna hindrade laget från att slå ut blivande finalisterna Dortmund.

För City ligger nyckeln i att få med sig ett bra resultat från hemmamatchen, för att sedan stå emot den förväntade anstormningen i Madrid. Lyckas man med detta och tvingar Real att flytta fram positionerna ytterligare, kommer man få möjligheter att utmana spanjorernas stundtals darriga försvar, och därmed ha goda chanser till avancemang.

Atlético Madrid - Bayern München
Atlético imponerade genom att slå ut det senaste decenniets gigant Barcelona med sammanlagt 3-2, efter en 2-0-seger i returen hemma på Vicente Calderón. Till denna match får 'rojiblancos' tillbaka Fernando Torres, som var avstängd i returen mot Barcelona. Katalanernas svaga form i ligaspelet har också gett Atletico hopp om ligaseger, vilket gör att de rödvitrandiga för ett tvåfrontskrig, som jag inte tror man klarar av.

Liksom Barcelona är Bayern ett lag som har mycket bollinnehav. Tyskarna kommer dock kunna sätta press på Atléticos backlinje på ett helt annat sätt än Barcelona kunde, då man direkt efter att man erövrat bollen söker hitta den snabbaste vägen mot motståndarmålet. Barcelona, å andra sidan, tenderade sin vana trogen att hålla bollen inom laget, vilket tillät Atlético att organisera sig.

Mitt tips faller således på Bayern, då jag inte tror Atlético klarar av att hantera tyskarnas intensiva presspel. Klart är att Atléticos backlinje, anförda av den fantastiske Diego Godín, kommer få slita hårt för att stå emot Bayerns artilleri.

Skrivet av:

Dela på sociala medier

Fler inlägg av carlbengtsson

Kommentera