Presenteras av Nyheter24 i samarbete med

Alla inlägg av

Skrivet av:

Dela på sociala medier

Tillbaka till alla bidrag

Domarinsatsen som kan ha avgjort Premier League

Att domarinsatsen i matchen mellan Leicester och West Ham kom att ha stor betydelse för matchens utgång har knappast undgått någon.
 
Leicester såg ut att gå mot ytterligare en fundamental seger i jakten på ligatiteln. Sedan klev domaren Jonathan Moss in i handlingen. Jamie Vardy gav planenligt Leicester ledningen i första halvlek. Strax efteråt tilldelades Vardy ett gult kort efter att ha gått för hårt fram. En varning som experter har bedömt som tveksam.
 
Tio minuter in i andra halvlek fick Vardy syna det röda kortet efter att Moss bedömt att anfallaren filmat när han gått omkull i straffområdet. Detta domslut har blivit föremål för enorma diskussioner i fotbollsengland, där åsikterna går isär om huruvida det var en filmning eller inte.
 
Trots en man mindre såg Leicester ut att gå mot ännu en trepoängare, men Moss ville annat. i 84:e minuten tilldömdes bortalaget straff sedan mittbacksresen Wes Morgan varit för brysk i kamp mot Winston Reid. Straffen förvaltades på bästa sätt av Andy Carroll. Eländet var dock långt ifrån över för Leicester. Bara minuten senare placerade Cresswell in 2-1 för bortalaget, och hemmalagets, och inte minst Ranieris, jakt på första ligatiteln såg ut att få sig en rejäl knäck.
 
Leicester forcerade under slutminuterna och borde tilldömts straff efter att Huth blivit hindrad i bortalagets straffområde. Ingen straff dock, vilket tyder på en enorm inkonsekvens i domaren Moss bedömningsnivå. Viss rättvisa skipades dock i det absoluta slutskedet, när Moss pekade på straffpunkten. Fram klev Leonardo Ulloa, som med matchens sista spark satte 2-2.
 
Förlusten av två poäng för Leicester kan dock komma att stå laget dyrt. Vid seger hade man behållit avståndet på sju poäng ner till Tottenham. Detta hade inneburit att det sannolikt hade räckt med fyra poäng i de återstående matcherna för att säkra ligatiteln, detta då det är osannolikt att Tottenham skulle gå "rent". Nu måste Leicester sannolikt ta åtminstone sex poäng för att vinna, vilket inte är helt enkelt då bland annat Everton, Manchester U och Chelsea står för motståndet.
 
Som om inte detta vore nog tvingas man klara sig utan skyttekungen Vardy i helgens match mot Swansea, till följd av det röda kortet. En avstängning som dessutom kan komma att förlängas.

Om jag ska tippa slutomgångarna för respektive lag slutar det så här;

Leicester-Swansea 3 poäng
Manchester U-Leicester 0 poäng
Leicester-Everton 1 poäng
Chelsea-Leicester 1 poäng

Tottenham-WBA 3 poäng
Chelsea-Tottenham 1 poäng
Tottenham-Southampton 3 poäng
Newcastle-Tottenham 3 poäng

Tottenham 78 poäng
Leicester 78 poäng

Tottenham vinner på bättre målskillnad, och Ranieri stupar som vanligt på mållinjen.

Skrivet av:

Dela på sociala medier

Fler inlägg av carlbengtsson

Kommentera