Presenteras av Nyheter24 i samarbete med

Alla inlägg av

Skrivet av:

Dela på sociala medier

Tillbaka till alla bidrag

Brighton mot Premier League

Kampen om de två direktplatserna till Premier League har längre varit ett trekejsarslag mellan Burnley, Middlesbrough och Brighton. Middlesbroughs två tappade poäng i gårdagens match mot Ipswich, och Brightons seger mot Charlton innebär att de tre lagen alla står på 87 poäng inför de två avslutande omgångarna. Som om inte detta vore nog möts Middlesbrough och Brighton i den allra sista omgången.

Brighton har å andra sidan fått upp visst hopp om att knipa en direktplats, i och med gårdagens seger mot nedflyttningsklara Charlton. Matchen kom annars att präglas av hemmafansens protester mot klubbens ägare, belgaren Roland Duchatelet. Dessa protester delades även av de tillresta Brightonfansen. Det mest anmärkningsvärda hände annars precis efter att matchen kommit igång, när hemmafansen kastade in hundratals ballonger och badbollar på planen, vilket föranledde ett sex minuter långt spelavbrott. Detta tycktes dock inte påverka Brighton, som bara minuten efter att matchen återupptagits gjorde 0-1.

Andra halvlek inleddes nästan på ett identiskt sätt som den första; med spelavbrott strax efter avspark och där Brighton sedan var nära att utöka ledningen efter att spelet blåsts igång. Istället för 0-2 kom en Charltonkvittering genom Gudmundsson. Kvitteringsglädjen blev dock kortvarig, då Brighton bara minuter senare återtog ledningen genom tjecken Skalak. På övertid fastställde israelen Tomer Hemed slutresultatet 1-3.

Om jag ska tippa utgången så vinner Burnley serien och får sällskap upp i Premier League av Brighton, som vinner den avgörande matchen i Middlesbrough.

Skrivet av:

Dela på sociala medier

Fler inlägg av carlbengtsson

Kommentera